Den gode overgang

I Vejle Kommune vægter vi tryghed i overgangen fra børnehave til skole. Derfor har vi i Bredballe et forpligtende fællesskab mellem daginstitutioner og skole. Hvert år udarbejder vi i fællesskab en samarbejdsaftale vedr. den gode overgang mellem daginstitutioner og skoler i Bredballe.

Overgangen bygger på følgende værdier: mestring, tryghed og deltagelse. Hvert år arbejdes der med et fælles tema for daginstitutioner og folkeskoler i Bredballe. I år er det Hjulene ruller.

Desuden arbejdes der med kompetencerne selvhjulpenhed og robusthed.

Se datoerne for samarbejdet omkring den gode overgang i Bredballe.

Handling

Tovholder

Møde mellem lederne af dagtilbud i Bredballe, Hældagerskolen og Kirkebakkeskolen

15/9-2020

Skolen

Sidste frist for udlevering af folderen ”Den gode overgang”

1.November

Dagtilbud

Sidste frist for tilbagemelding til skolen vedr. børn, som har særlige udfordringer.

1.November

Infoaften for interesserede forældre

4/11-2020

Kl. 17.00

Skolen

Møde mellem pædagoger og børnehaveklasseledere i dagtilbud og skole vedr. arbejdet med årets tema

Aflyst grundet COVID-19

Kirkebakkeskolen

Indskrivning

Uge 44-51

Forældre/

Forvaltning/

Besked om optagelse

Senest uge 8

Skolen

Etableringsliste til daginstitutioner vedr. udveksling af data

Senest uge 8

Skolen

Deadline for færdiggørelse af profiler på Hjernen og hjertet.

Starten af April

Dagtilbud

Pædagogerne i dagtilbud laver grupper af ca. 3-4 børn, som skolen kan bruge i forhold til klassedannelsen. Grupperne laves ud fra flg. kriterier:

1. Dem der arbejder godt sammen.
  2. Dem der får det bedste frem i hinanden
  3. Dem der har en god relation til hinanden

Daginstitutionerne har præsenteret grupperne til forældrene i et fælles brev, og forældrene kender begrundelserne for gruppesammensætningerne.

Fredag d. 30.4.21 – uge 17

Dagtilbud

Daginstitutionerne giver skolerne besked, når de har åbnet for SBsys, og de skriver, hvilke børn, der er informationer på.

Uge 16

Dagtilbud

Overleveringssamtale mellem dagtilbud og skole. Her holdes et møde, hvor dagtilbuddets dannelse af grupper drøftes med skolens personale. Besøg i dagtilbud er afholdt forud for dette.

Afholdes i daginstitutionerne

Overleveringssamtaler med eksterne samarbejdspartnere. (Psykolog/tale-høre konsulenter, etc.) Her involverer dagtilbud forældre og andre interessenter, som vurderes vigtige for overleveringen.

Løbende

Besøgsdage i skolen

April/ maj

Skolen & Dagtilbud

Prøv at gå i skole

9. juni 2021

(kl. 16-17.30)

Opstart SFO

01.08.2021

Skolestart i Børnehaveklassen

10.08.2021

Skolen

Du kan læse mere om, hvordan Vejle kommune arbejder med den gode overgang fra børnehave til skole her.