Gå til hovedindholdet
MENU
Aula_close Layer 1

Fulton

6B har i sensommeren 2021 været på tur med skoleskibet Fulton. Eleverne har selv samlet penge ind til turen ved at arbejde hos diverse sponsorer samt modtaget støtte fra Kirkebakkeskolens forældreforening. I det følgende har Alberte, Esther og Mia fra 6B skrevet en beretning om turen: 

På Fulton turen oplevede vi mange ting. Den første dag steg vi ombord ca kl 12.30, og i starten da vi alle kom om bord var alle meget spændte. Vi vinkede farvel til vores forældre og bedsteforældre. Derefter blev vi alle kaldt op til vores første baksmønstring. Baksmønstring er hvor vi står i vores tre hold som hed første bakke, anden bakke og tredje bakke, der fik vi en linje af vide som vores fødder skulle stå bag ved. Vi skulle lære hvordan man hængte hængekøjen op, og pakkede den sammen igen. Det var svært i starten men efter nogle gange var det nemt nok.
Den første dag var det anden bakke der skulle lave mad og tredje bakke der skulle vaske op. Aftensmaden stod på spaghetti og kødsovs, det var helt klart det bedste mad på hele turen. Det var meget specielt at lave mad. Alle skabene og knivene sad godt fast så det ikke faldt rundt når båden gyngede. Køkkenet var virkelig småt så hvis man var der inde var det kun for at koge eller stege, så hvis man skulle snitte løg eller andet var det ude på dækket. Den første dag var gået meget hurtigt og lige pludselig skulle vi sove. 

Næste morgen blev vi alle sammen vækket kl 7:30 hvor vi skulle op på dækket og spise morgenmad. Morgenmaden bestod af mindst en skål havregrød og derefter noget brød. Havregrøden smagte knap så godt. Der var noget der føltes som små klumper i den. Det var virkelig specielt at spise havregrød med sådan en god udsigt. Resten af dagen fik vi til at gå med at spise og vaske op, men mest slappe af. Vi var kommet godt ud af Vejle fjord og skibet gyngede en del så dem der ikke var så søstærke havde det ikke så godt. Det var også den dag vi fik lov at hejse sejl for første gang, dog ikke dem alle. Man hejste sejl på den måde, at der var nogle snore man skulle enten trække i, eller give af. Sejl er tunge, så der stod mindst to ved hver snor. Det var ekstra hårdt til sidst når man skulle give det allersidste træk for at få sejlet helt op. 

Det var onsdag og vi var på vej ind i Holbæk Fjord. Den dag fik vi lov til at kravle op i masterne for første gang. Det var der mange der havde glædet sig til. Der var en helt fantastisk udsigt oppe fra masterne og det var rigtig sjovt at prøve, men også lidt uhyggeligt at kravle derop. Selvom du var spændt fast, var der rimelig langt ned. Der var nogle som havde stået nattevagt og var godt trætte. Når man var nattevagt skulle man stå i 2 timer med en makker og gå nogle brandrunder, så man var sikker på at der ikke var brand noget sted på skibet. På nogle vagter skulle man også lave andet som for eksempel at lave dej til morgenmaden eller tænde ovnen. Efter de 2 timer var gået skulle man ned at vække de næste der skulle stå vagt. Da det blev aften sejlede vi ind i Holbæk Fjord og lagde anker for natten. Vi var inde på molen og strække ben. Det var rart for nogle at få fast grund under fødderne, vi havde også nogle små penge med som vi brugte inde i Lidl.

Så blev det torsdag og vi skulle hive anker op og det var virkelig hårdt. Det foregik sådan, at vi skulle stå et hold i hver side og skiftes til at presse en stang ned. På en eller anden måde fik det det hjul som kæden sad på til at dreje rundt og kæden kom op. Det hårdeste var dem der skulle ligge kæden så den ikke blev viklet sammen. Der var også en der skulle stå med en hammer og sørge for at kæden ikke lagde sig oven på hinanden på hjulet. Vi sejlede ind i Isefjorden den dag. Så var vi tæt på hvor vi skulle med toget hjem, så derfor blev motoren slukket og skibet flød rundt ved siden af en frømands base. Der var nogen der ikke havde været oppe i masterne dagen før, så de var oppe i masterne den dag, og andre fik lov at prøve igen. Der var en rigtig flot udsigt over Isefjorden. 

Da det blev fredag sejlede vi i havn i Holbæk og forlod Fulton. Vi havde stået stille længe, så det var godt at sejle igen, så længe det varede. Vi fik alle 7-eleven til frokost, og så tog vi toget hjem til Vejle, hvor vi var tæt på ikke at nå toget. Da vi kom hjem i Vejle, stod vores forældre og ventede på togstationen. Vi sagde farvel til hinanden og vi kørte hjem hver for sig.