Gå til hovedindholdet
MENU
Aula_close Layer 1

FabLab med fokus på innovation og digitalt design

Elever i FabLabFabLab er etableret under Erhvervsakademiet Lillebælt med støtte fra Industriens Fond.

Formålet er at sætte FabLab og akademiets brede vifte af uddannelser i spil overfor virksomheder og iværksættere, som søger udvikling og videreudvikling af den ene eller anden art. I FabLab SCHOOL samarbejdet indgår skolen som innovationspartner sammen med Aarhus Universitet og Spinderihallerne i Vejle.

 

Katrine Holm Kanstrup fra FabLab fortæller her om samarbejdet med Kirkebakkeskolen og Aarhus Universitet:

 

Der er mange grunde til, at Spinderihallerne og Aarhus Universitet oplever Kirkebakkeskolen som en rigtig god innovationspartner i fablab SCHOOL samarbejdet. Skolen – ledelse og lærere – er forandringsparate og dygtige til at omsætte ord til handling. Skolen er samtidig kendt for at inspirere andre skoler, ikke bare i Vejle Kommune, men også nationalt, fordi den i forvejen har erfaring med at håndtere forskningsprojekter og internationale samarbejder. Endelig har skolen en interessant tilgang i udvikling af personalets IT-kompetencer og en viden om design-tænkning på ledelsesniveau, som adskiller den fra de fleste andre skoler.

 

Lærere, IT-rådgivere og elever bruger designmetoder og nye fremstillingsteknologier til sammen at eksperimentere sig frem til løsninger på konkrete udfordringer i hverdagen. De kan enten være hentet fra elevernes dagligdag, fra virksomheder eller fra lokale arbejdspladser. Metoderne vil indgå i fremtidens undervisning i bl.a. naturfag, håndværk & design samt matematik.

 

 

Samarbejdet giver eleverne et nyt perspektiv på fagene, og metoden giver dem lyst til at fordybe sig i fagene og omsætte boglig viden til fysiske produkter. De oplever, at de selv kan fremstille mere, end de selv vidste. At de har entreprenante kompetencer samt værdien af at samarbejde med andre med kompetencer, som er forskellige fra deres egne. De eksperimenterer og lærer af deres fejl, og så udvikler de sig forhåbentlig til at blive kritiske brugere af teknologi – vigtige evner på det 21. århundredes arbejdsmarked.

Læs mere om FabLab-projektet her.
Elevproduceret video.